Leeuwarden: 058 - 288 60 30   Groningen: 050 - 549 39 91

Veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hieronder vindt u veel gestelde vragen omtrent autoverhuur. Mocht u een vraag hebben en deze staat niet hieronder vermeld? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag!

Wanneer je een auto, busje of aanhanger huurt bij Auto Pallas betaal je een borg. Voor een auto of een bestelbusje hangt de borg af van welke klasse je huurt en voor hoe lang. Een weekendje met onze Peugeot 108 op pad? Dan bedraagt de borg 250 euro. Huur je de Megane voor een weekend? Dan is de borg 350 euro. Voor de huur van een aanhangwagen betaal je standaard 100 euro borg.
Je moet de borg betalen voordat je een auto, aanhangwagen of busje ophaalt bij één van onze vestigingen. Je kunt de borgsom contant betalen of overmaken via de bank. Na de huurperiode trekken we de huurprijs van de borg af en geven we je het bedrag dat overblijft weer terug.
Wanneer je een personenauto huurt bij Auto Pallas dan huur je per dag. Eén huurdag duurt 24 uur. Hierbij gaan we uit van onze openingstijden. Voorbeeld: je huurt voor één dag een auto bij ons. Wanneer je de auto om 15.00 bij ons ophaalt, dan moet je hem voor 15.00 de volgende dag weer terugbrengen. Voor bestelbusjes gelden in de weekenden iets andere huurperiodes. Een aanhangwagen kun je per dagdeel huren: van maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 17.30. Zaterdags van 08.00 – 16.00.
Ja, alle bestuurders van een huurauto of huurbusje moeten minimaal 21 jaar oud zijn. Ook moet je minstens een jaar over een geldig rijbewijs beschikken.
Ja. Je krijgt een auto met volle tank mee en we zien hem graag weer met volle tank terug. Wanneer je de auto inlevert zonder dat de tank is bijgevuld, betaal je 15 euro aftankkosten.
Nee, je mag niet roken in onze huurauto’s of huurbusjes. Wanneer je dit wel doet, brengen we extra schoonmaakkosten in rekening.
Ja. Maar zorg er wel voor dat je de huurauto of het busje weer in dezelfde staat bij ons aflevert. Zo niet, dan brengen we schoonmaakkosten in rekening.
Al onze personenauto’s en busjes zijn Allrisk verzekerd. Wel heb je een eigen risico van 650 euro per gebeurtenis. Dit eigen risico kun je terugbrengen naar 250 euro. Hiervoor betaal je 7,50 per dag extra. Voor bestelbusjes geldt een verhoogd eigen risico van 1500 euro voor bovenhoofdse schade. Dit is schade aan de bovenkant van een busje.
Heb je een schade veroorzaakt en reed je onder invloed van alcohol of een andere bedwelmende stof? Dan ben je als bestuurder aansprakelijk voor het volledige schadebedrag.
Is er sprake van diefstal, inbraak of schade en weet je niet wie de tegenpartij is? Doe dan meteen aangifte bij de politie. Stuur daarna het politierapport en een ingevuld schadeformulier naar ons toe.