featured image

5 tips voor het huren van een vakantieauto

Wat zijn nu de handige tips om een auto te huren? Wij krijgen veel vragen en hebben vijf tips voor jullie opgesomd!

Publicatiedatum: donderdag 14 februari 2019

1. Kies een auto die ruim genoeg is

Ga je drie weken met het hele gezin op vakantie? Of ga je een weekje met z’n tweetjes op pad? Wat neem je mee en hoeveel ruimte heb je nodig? Ga je de bergen in of blijf je in Nederland? Denk van te voren goed na over de eisen die je stelt aan je vakantieauto. Wanneer je met z’n tweetjes op vakantie gaat, kun je met een kleinere benzineauto vaak prima uit de voeten. Voor een vakantie met het hele gezin (en de nodige bagage) heb je toch echt iets anders nodig.

 

2. Huur slim: denk na over de kilometers

Op vakantie in eigen land of ga je naar het buitenland? Laat je de auto tijdens je vakantie zoveel mogelijk staan of trek je er geregeld op uit? Op basis van het aantal kilometers dat je denkt te rijden, zoek je een huurauto met een passend aantal vrije kilometers. Op deze manier spaar je al snel tientallen euro’s uit.

 

3. Kies voor all-in huurauto

Wanneer je op vakantie gaat, wil je dat alles goed is geregeld. All-in een vakantieauto huren is dan een aanrader. Je gaat dan goed verzekerd op weg: denk aan WA-verzekering, verzekering voor schade door eigen schuld, diefstalverzekering. Check vooraf wel alle voorwaarden (eigen risico’s etc). Ga je naar het buitenland? Zorg ervoor dat de uitrusting van de auto voldoet aan de eisen die worden gesteld (verplichte brandblusser, life-hammers, gevarendriehoek) en stem dit met de verhuurder af.

 

4. Controleer de auto

Het is belangrijk om je huurauto goed te controleren voordat je hem meeneemt. Zie je beschadigingen op de auto? Laat dit dan opschrijven op je overeenkomst. Check de auto natuurlijk ook goed bij het inleveren.

 

5. Noteer het noodnummer

Diefstal, schade, pech? Wanneer er iets gebeurt tijdens de huurperiode, dan moet je zo snel mogelijk contact opnemen met de verhuurder. Zorg ervoor dat je weet welk telefoonnummer je moet bellen en dat je dit nummer altijd bij de hand hebt tijdens de vakantie.

 

Vakantieauto huren? Check Autopallas voor de mogelijkheden

Terug naar het overzicht